Taxaties

Wat houdt een taxatie precies in?

De meeste consumenten nemen een NVM-makelaar in de arm voor aankoop of verkoop van een huis. Een taxatie is een vanzelfsprekend onderdeel van de brede dienstverlening van de makelaar. Echter, in sommige gevallen heeft de consument alleen een taxatierapport nodig. Ook dan kan hij een beroep doen op Huis Makelaardij, want als NVM-lid zijn wij ook automatisch erkend taxateur. Daarnaast zijn wij lid van Vastgoedcert. 


Tijdens de taxatie let de Huis Makelaardij onder andere op de volgende belangrijke aspecten: 

- Staat van onderhoud, inhoud en oppervlakte
- Functionele indeling
- Kwaliteit van de contructie en de gebruikte materialen
- Rechten en plichten, zoals erfpacht en recht van overpad
- Ligging van de woning in de directe omgeving


Bestemmingsplan

Huis Makelaardij neemt vaak ook contact op met de gemeente voor informatie over het bestemmingsplan. Verder doen wij kadastraal onderzoek om te zien of de constateringen in en om de woning overeenkomen met de gegevens van het Kadaster. 


Marktsituatie

Een ander belangrijk onderdeel van het taxeren is de marktsituatie: de verhouding tussen vraag en aanbod in de regio. Het bepalen van de marktwaarde van een woning is de specialiteit van een NVM-makelaar. Wij kennen als geen ander de regionale markt- en prijsontwikkelingen en weten de verkoopbedragen van soortgelijke woningen in de regio. Indien nodig waarschuwen wij u voor risico’s en behoeden wij u voor een (te dure) woningaankoop. U bent immers het best gebaat bij een woning die ook over enkele jaren nog goed in de markt ligt. 


Huis Makelaardij is aangesloten bij het NWWI

Voor meer informatie:

  

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een taxatie door Huis Makelaardij? Neem dan contact op met ons kantoor!
T: 0591-548182 of [email protected]