Huis Makelaardij verkoopplan

De verkoop van uw woning

Uw huis is veel meer dan enkel een 'stapel stenen'. Uw eigen huis is een deel van uzelf, waar vaak veel tijd, energie en geld in is gestoken. Toch kiest u ervoor uw woning te gaan verkopen. Dat kan een aantal redenen hebben. Veel daarvan zijn leuk en uit vrije wil, bijvoorbeeld groter wonen of een nieuw huis bouwen. Verkopen kan echter ook 'moeten' zijn. Na een overlijden of bij een scheiding. In alle gevallen wilt u kunnen vertrouwen op een expert die de markt goed kent. Iemand die u en de reden waarom u uw huis verkoopt begrijpt en daar op de juiste manier mee omgaat. 


Het Huis Makelaardij verkoopplan

Wanneer u voornemens bent uw huis te verkopen, komt één van de registermakelaars van Huis Makelaardij bij u thuis om uw huis op te nemen en uw verkoopplannen te bespreken. Tijdens de opname van uw woning wordt met name gelet op bouwkundige aspecten, bouwkwaliteit, recente verbouwingen, onderhoud, ligging, omliggende bebouwing en uitstraling. Daarnaast gaan wij in op eventuele gebreken of andere bijzondere aspecten van uw woning die de verkoopprijs kunnen beïnvloeden. U kunt daar, indien u gebreken niet meldt, door de koper achteraf op aangesproken worden.

Na het bezoek bij het huis, werkt de makelaar van Huis Makelaardij uw verkoopplan verder uit. Via de NVM-database worden hier diverse referentieobjecten bekeken en vergeleken. Er wordt een uniek verkoopplan voor uw woning geschreven. Hierin worden naast de kenmerken van uw huis, de geadviseerde vraagprijs en de verwachte verkoopopbrengst weergegeven. Indien mogelijk onderbouwen wij ons advies met referentieobjecten uit de markt. Het verkoopplan overhandigen wij u persoonlijk tijdens een tweede gesprek bij ons op kantoor of u ontvangt het verkoopplan desgewenst per post of email.


De rol van Huis Makelaardij tijdens het verkoopproces

Huis Makelaardij vult dit verkoopproces in door zich bezig te houden met:
- Behartigen van belangen van de verkoper
- Opname van het huis
- Controle van de marktprijzen in de omgeving
- Advies over een realistische vraagprijs
- Verzorgen van verkoopstyling en fotografie
- Plaatsing van het huis op funda.nl
- Opstellen van een zorgvuldig uitgewerkt verkoopplan
- Coördineren en begeleiden van bezichtigingen
- Voeren van de onderhandelingen
- Verzorgen van de koopovereenkomst
- Controleren van de leveringsakte
- Begeleiding bij levering van het huis
- Nazorg